3 Eki 2018

Charlie'nin Çikolata Fabrikası

Yönetmen: Tim Burton 
Senaryo: John August, Pamela Pettler, Roald Dahl (Kitap) 
Görüntü Yönetmeni: Philippe Rousselot 

Müzik: Danny Elfman 
Yapım: 2005, ABD / İngiltere , 115 dk.

Oyuncular: Freddie Highmore, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Christopher Lee, Ty Dickson, David Kelly, Harry Taylor, Noah Taylor, Julia Winter, James Fox

Ben küçükken şemsiye çikolatalar vardı, babamın arada sırada aldığı, bizim dört gözle yolunu gözleyip ceplerini karıştırdığımız zamanlardı o zamanlar ve tüpte çokokrem vardı, annemin amansız isteklerimize karşı "yeter bu kadar" diyerek direttiği… Uzun bir süre çikolata fabrikam olsa diye hayaller kurdum ben. Sonra Ülker'de, Eti'de çalışsam diye düşledim. Annem gıda sektöründe işe girmemi "yuvarlanarak yürürsün" diyerek engelleyene kadar sürdü bu düşler. Bu derin darbeden sonra çikolata fabrikası hayallerim sona ermişti, ta ki Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nı izleyene kadar.

Charlie benden kötü durumdaydı, senede yalnızca bir kez yiyebiliyordu çikolatayı. Ama neyse ki, koskocaman bir ailesi vardı onu seven. Üstelik doğum gününe yalnızca bir hafta kala Willy Wonka, çikolata imparatorluğunu gezdirmek için 5 çocuğa şans vereceğini açıklamıştı.

Bu 5 şanslı çocuk, 15 yıldır hiç kimsenin görmediği çikolata fabrikasını gezecekti. Şans bu kez Charlie'ye de gülümseyip bir altın bileti ona vermişti üstelik. Ama şu hayatta çikolatadan, paradan ve güçten daha önemli çok daha önemli bir şey vardı ki, Charlie zaten buna sahipti. Sevgi dolu bir aile… Müthiş bir hayal gücü ile yaratılmış fantastik bir çikolata fabrikası gördüğümüz. Hiç büyümek istemeyen bir çocuk adamın sığınağı belki... Ama her şeye rağmen büyüdüğünü fark eden ve aslında hayatında eksik bazı şeyler olduğunu fark eden bir çocuk adam. 

Renkli, eğlenceli, mutlu bir film "Charlie'nin Çikolata Fabrikası". Çocuklarınızla, kardeşinizle, yani ailenizle, ya da sadece büyümeye direnen çocuk ruhunuzla seyredeceğiniz bir film.

DVD / VCD olarak kolayca bulabileceğiniz bu filmi canınız sıkıldığında, mutsuz olduğunuzda her çikolata krizinde bir doz alın. İyi geleceğinden hiç şüphem yok. Hem zaten, çikolatayı sevmeyen kim var ki? 


12.01.2007'da Kahve Molası'nda yayımlanmıştır. (www.kahvemolasi.com)

Hiç yorum yok: